آموزش هرس درخت سیب بصورت حرفه ای
در این پست آموزش هرس درخت سیب بصورت کاملا علمی و تصویری برای شما آماده شده است.
هرس باعث ایجاد درختی سالمتر , تحریک رشد و افزایش کمی و کیفی میوه میشود.
اجازه ندهید غفلت شما باعث رشد بی نظم درخت شود.
بخش اول: اصول هرس درخت سیب
1:زمان هرس
برای جلوگیری از آسیب به درخت و ایجاد استرس و تنش در آن میبایست در زمان مناسبی هرس انجام شود.
هرس در ماه اول بهار و حداقل 2 هفته بعد از آخرین یخبندان میبایست انجام شود.
از هرس در فصل پاییز خودداری نمایید زیرا باعث تحریک رشد میشود ولی در مقابل سرمای زمستان باعث سرمازدگی میشود.
2:میزان هرس
یک درخت سیب سالم و به خوبی هرس شده دارای سایه اندک خواهد بود.
بین شاخه ها میبایست فضای قابل توجهی خالی باشد.
3:ابزار مناسب
برای جلوگیری از آسیب به درخت میبایست از ابزار مخصوص و مناسب استفاده کنید.
ابزار برش مورد استفاده میبایست با اندازه شاخه ها از نظر ابعاد متناسب باشد.
4:انتخاب درخت مناسب برای هرس
اگر درخت سیب شما سایه خوبی دارد بدون شک نیازمند هرس میباشد.اما توجه کنید که هر درختی نباید هرس شود.اگر درخت شما حداقل 3 ساله نشده است از هرس سنگین خود داری کنید.
اگر درخت شما نیاز به میزان قابل توجهی هرس دارد آن زا در چند بخش در طول سال انجام دهید.
- هرس درختان جوان و کوچک به منظور تقویت چارچوب و فرم دهی اولیه انجام میشود.
- هرس درختان بزرگ و بالغ جهت داشتن میوه های بزرگ و سالم تر و حفظ شکل کلی درخت انجام میشود.
بخش دوم: هرس کردن
1:شکل مناسب برای درخت ایجاد کنید.
درخت سیب میبایست مقداری شکل کله قندی داشته باشد و حجم آن در پایین بیشتر از بالا باشد.
این باعث میشود که نور خورشید بیشتر در شاخه ها تابیده شود.
قبل از شروع به هرس حتما در نظر داشته باشید که شما درختی مخروطی شکل ایجاد خواهید کرد و هرس را بر پایه آن انجام دهید.
2:انتخاب شاخه های اصلی
شاخه هایی که به تنه متصل هستند شاخه های اصلی هستند.
درخت سیب شما با توجه به اندازه آن میتواند 2 الی 6 شاخه اصلی داشته باشد.
روش هرس شاخه های اصلی به این شکل هست که اگر از بالا به درخت نگاه کنیم شاخه ها ی اصلی همدیگر را قطع نکنند و بینشان فاصله باشد.
- زاویه شاخه ها بسیار مهم است.زاویه میبایست بین 45 و 50 درجه باشد.اگر زاویه کمتر باشد بار میوه ها شاخه را خواهد شکست.اگر زاویه بیشتر باشد محصول کمی خواهد داشت.
- در دید از بالا شاخه های اصلی همانند ستاره یا پره های چرخ دیده میشوند.
3:جوانه های زائد را حذف کنید.
این جوانه ها در نزدیکی پایه درخت در پایین رشد میکنند.
این شاخه ها تنها شاخه هایی هستند که حتی در اول پاییز نیز میتوانید هرس کنید.
4:شاخه های مرده , بیمار یا آسیب دیده که پوسته پوسته شده یا تغییر رنگ داده اند را حذف کنید.
این شاخه ها را نیز در تمام سال به محض مشاهده هرس کنید.
5:شاخه های رو به پایین را حذف کنید.
اگر در درخت سیب شما شاخه های رو به پاییت مشاهده کردید حتما انها را حذف کنید.
این شاخه ها میوه کافی و سالمی نخواهند داشت و فضا و نوری استفاده را در اختیار میگیرند که سایر شاخه ها بهتر میتوانند از آنها استفاده کنند.
6:حذف انشعابات ضعیف
در قسمتهایی که از یک نقطه 3 یا بیشتر شاخه منشعب شده اند , ضعیفتر ها را هرس کنید.
زیرا در این مناطق با رشد این شاخه ها شاخه اصلی قادر به رساندن مواد مورد نیاز به آنها نخواهد بود و میوه های کوچک و کمی خواهیم داشت.
7:باقی مانده شاخه ها را هرس کنید
تقریبا یک سوم طول شاخه ها را کوتاه کنید تا ضخیم تر شوند و گلدهی بالایی داشته باشند.
در حوالی برش , برش را از بالای جوانه ای رو به خارج انجام دهید تا درخت شکل بهتری داشته باشد.
سلام بسیار ساده و آموزنده بود ممنون در مطلب بالا لطفا ضد عفونی لوازم برش راهم قید فرمایید ممنون