گیاهان به مخلوطی از نیتروژن، فسفر، پتاسیم و سایر ریزمغذیها برای رشدی سالم و شاداب احتیاج دارند. بسیاری از این مواد مغذی به طور طبیعی در خاک وجود دارند. اما همین خاک پس از گذشت چند وقت که گیاه را در خود رشد داد، مواد مغذیاش از بین میرود و این مواد برای اینکه گیاه بتواند گل بدهد و شاداب باشد باید جایگزین بشود. گیاهان را باید با کودهای طبیعی و ساختگی تغذیه کنیم. اما برای کود دادن حتما باید بهترین زمان انجام این کار را بدانید تا به رشد و شادابی گیاه کمک کنید. در این مطلب از بلاگ فیکوس با کود دهی یا تغذیه گلهای آپارتمانی آشنا خواهید شد. امیدوارم این مطلب برای شما مفید باشد.
درصورت نیاز به مشاوه خرید با ما تماس بگیرید. مشاوره واتساپ _09144083904_
کود مناسب برای انواع گیاهان آپارتمانی
کود دادن به موقع به گیاهان باعث شادابی و سرزندگی آنها میشود و ماندگاری و کیفیت بالایی از گیاه بدست میدهد. زیرا کود گیاهان آپارتمانی دارای عناصر مورد نیاز گیاه میباشد.
این عناصر باعث افزایش سبزینهی گیاهان و مقاومت گیاهان در مقابل عوامل بیماریزا و آفات و جلوگیری از ریزش میوهها و گلها میشود.
سه عنصر بیشترین تاثیر را در رشد گیاهان آپارتمانی دارد. این عناصر شامل فسفر، پتاس، ازت میباشند. نقش هر کدام از این عناصر در رشد گیاه بسیار موثر است.
ازت یا همان نیتروژن (N) به رشد شاخهها و برگهای گیاه کمک میکند، همچنین این عنصر در افزایش میوه و تولید بذر گیاه تاثیر بسزایی دارد.
فسفر (N) موجب فرایند صحیح عمل فتوسنتز در گیاه میشود و توانایی گیاه را در مقابل استرس بالا میبرد. زیاد شدن شکوفه گیاهان و ریشه زایی بهتر از دیگر مزیتهای فسفر میباشد.
پتاس (K) موجب افزایش کیفیت میوه میشود و به تشکیل پروتئین در میوه کمک میکند. پتاس در درختان موجب بزرگ شدن میوهها و در گیاهان زینتی برای گلدهی مفید است.
درصد عناصر تشکیل دهنده برای کود گیاهان آپارتمانی عبارت است از ۲۰ درصد نیتروژن، ۲۰ درصدفسفر، ۲۰ درصد پتاسیم، ۰٫۰۲ درصد برگ، ۳٫۵ درصد منگنز و ۷٫۸ درصد آهن میباشد.
جمع بندی تخصصی فیکوس : کود ماکرو + میکرو که هم بصورت جدا و هم بصورت یکجا قابل تهیه میباشد ولی با توجه به محل و زمان جذب بهتر است جداگانه استفاده شود.
نیاز کودی متفاوت گیاهان
تصور اینکه تمامی گیاهان به یک نوع کود و در یک زمان مشخص نیازمندند کاملا اشتباه میباشد. گیاهان با یکدیگر متفاوت هستند و نیاز آنها نیز به کود با هم فرق میکند.
به طور مثال گیاهی مانند کاکتوس که رشد کمی دارد، به کود نیاز ندارد. اما کاکتوسهایی که گل میدهد، یک چهارم گیاهان معمولی به کود احتیاج دارند. کوددهی زیاد در گیاهان باعث صدمه به ساقهی گیاه و شل شدگی آن میشود.
در مورد گیاهان گلدار بهتر است کودی که استفاده میکنید ،درصد فسفر و پتاسیم بیشتر از نیتروژن باشد به طور مثال از فرمول ۲۰-۲۰-۱۰ برای گیاهان گلدار. برای گیاهان با برگهای تزئینی بهتر است درصد نیتروژن بیشتر از فسفر و پتاسیم در کود باشد به طور مثال از فرمول ۲۰-۲۰-۳۰ مناسب است.
برا گرفتن بهترین نتیجه توضیه میشود از مشاوره واتساپ استفاده کرده و بهترین کود ترکیبی مناسب گیاهتان را در حجم لازم تهیه نمایید و از نظر اقتصادی نیز صرفه جویی نمایید.
مشاوره واتساپ _09144083904_
طریقه مصرف کود گیاهان آپارتمانی
کوددهی گیاهان آپارتمانی به صورت مایع برای گیاه بسیار مفید است. گیاهان برای شادابی و زیبایی علاوه بر آب، به خاک غنی نیاز دارند.
در صورت تهیه کود مایع،حتما قبل از استفاده برای جلوگیری از اسیب و سوزش حتما با مشاوره واتساپ ما در ارتباط باشید.
به این نکته توجه کنید که همیشه بهتر است نصف غلظت نوشته شده بر روی بسته بندی کود را استفاده کنید. این کار باعث میشود که گیاه شما دچار تغذیه بیش از حد نشود.