آموزش کاشت خیار
بطور کلی کاشت بذر درصورتی که شرایط اقلیمی و طبیعی گیاه قراهم باشد امری بسیار ساده است تا در طبیعت بطور طبیعی گیاهان تولید مثل نمایند.هدف اصلی از ایجاد میوه تولید مثل میباشد.
این شیوه تکثیر شکفتیهای عجیبی دارد که در یک مورد میوه از طریق آب به مناطق دیگری راه پیدا میکند و در دوردستها رشد میکند.
خیار گیاهی علفی و یک ساله است دارای ریشه هایی سطحی اما گسترده است. ساقه های خیار بسیار انعطاف پذیر اند و به هر سمتی کشیده می شوند. استفاده از قیم مناسب برای خیار بهتر است . ساقه ها را به سمت بالا هدایت می کند.
قیم یا نگهدارنده باعث میشود ساقه ها حول این قیم ( که میتواند ریسمانی باشد که از سقف آویزان شده است و یا چوبی که در خاک فرو رفته است ) رشد کرده و روی زمین قرار نگیرند.
گل های نر و ماده در خیار روی یک پایه قرار گرفته اند. در صورت استفاده از بذر های هیبریدی گیاه نیازی به بذر افشانی برای تولید گل و میوه ندارد.
خیار برای رشد به آب و هوای نسبتا گرم نیاز دارد.
آموزش کاشت خیار بطور جامع و کامل در زیر آورده شده است
آموزش کاشت خیار بصورت مرحله به مرحله:
مرحله اول – انتخاب بذر :
ابتدا باید بذری را برای کشت خیار در گلدان انتخاب کرد که هیبرید باشد و دارای ساقهای کوتاه تر باشد تا فضای کمتری را اشغال کند.
بذر هیبرید خیار که نیازی به گرده افشانی ندارد را تهیه کنید.
در هنگام خرید بذر خیار، گونه ای را انتخاب کنید که خوشه ی آن کوتاه باشد تا فضای کمتری را اشغال کند.
مرحله دوم – انتخاب گلدان :
یک گلدان بسیار بزرگ انتخاب کنید. خیار حتی در گونه های با خوشه ی کوتاه، نیاز به فضای زیادی برای رشد دارد.
شما همچنین می توانید گلدان خیار را از جایی آویزان کنید تا فضای کمتری بگیرد. انتخاب گلدانی مناسب و پر کردن آن با خاک برگ، کمپوست و خاک باغچه است.
کف گلدان را مقدار سنگ ریزه بریزد تا گلدان زهکش خوبی داشته باشد. گلدان مناسب برای کاشت خیار گلدانی است که قطر و ارتفاع آن حداقل 30 سانتی متر باشد.
مرحله سوم – کاشت :
هر گلدان برای ۵ تا ۶ بذر مناسب است. حال زمان کاشت بذر هاست بذر ها را در عمق ۱تا ۲ سانتی متری خاک بکارید. فاصله ی بین بذر ها حداقل باید ۲ سانتی متر باشد.
بعد از کاشت بذر ها خاک را در چند مرحله آبیاری کنید. دقت کنید که خاک خیلی آبدار نشود. برای رشد بهتر باید گلدان را به مدت ۶ ساعت در نور مستقیم آفتاب نگهداری کرد.
بعد از چند روز بذر خیار شروع به جوانه زنی می کند تا زمانی که ارتفاع جوانه ها به ۷ سانتی متر برسد صبر کنید. حال دو جوانه که قوی تر از بقیه هستند را انتخاب کرده و بقیه را به آرامی از خاک بیرون بکشید. حال دو شانس برای داشتن بوته های قوی و پر میوه خواهید داشت.
صبر کنید تا گیاه رشد طبیعی خود را داشته باشد. وقتی ارتفاع دو بوته به حدود ۲۵ سانتی متر رسید بوته ی قوی تر را انتخاب کرده و دیگری را به آرامی از خاک بیرون بکشید.
پس از این بوته ی خیار به طور متوسط روزی ۲ سانتی متر رشد میکند. برای اینکه گیاه خوب محصول بدهد باید ریشه ها به خوبی آب بخورند برای اینکار در هنگام آبیاری دقت کنید که آب از پایین گلدان خارج شده است .
نکته ای درباره آبیاری بوته خیار :
آبیاری زیاد قبل از گلدهی باعث تاخیر در گل دادن می شود و آبیاری بعد از گلدهی باعث تسریع رشد میوه و افزایش میوه های می شود.
کاشت خیار در گلدان و پرورش خیار در آپارتمان ها به راحتی امکان پذیر است با رعایت همین نکات ساده درباره ی این کشت می توانید برداشت خوبی داشته باشید. بوته های خیار را بعد از ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از کشت میتوان برداشت کرد.
آشنایی با روش نگهداری از خیار زمانی که در گلدان کاشته می شود
نور مناسب برای رشد خیار در گلدان
خیار به نور فراوان نیاز دارد پس برای کاشت خیار در گلدان آنرا در پرنورترین قسمت خانه قرار دهید.
دمای مناسب برای رشد خیار در گلدان
بوتههای خیار بهترین رشد را در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد در گلدان و فضای منزل خواهند داشت. خیار برای رشد به آب و هوای نسبتا گرم نیاز دارد.
آبیاری مناسب برای رشد خیار در گلدان
نیاز آبی خیار بالا است بهویژه زمانی که گیاه به مرحله گلدهی و تولید میوه میرسد لازم است هرروز آبیاری صورت گیرد. آبیاری زیاد قبل از گلدهی باعث تاخیر در گل دادن می شود و آبیاری بعد از گلدهی باعث تسریع رشد میوه و افزایش میوه های می شود.
خاک مناسب برای رشد خیار در گلدان
مخلوطی از خاکبرگ، کم پوست و پرلیت یا خاک گلدانی ویژه گیاهان آپارتمانی برای کاشت خیار در گلدان مناسب است. خاک باغ یا باغچه به دلیل داشتن برخی آفات در خود برای کاشت گلدانی خیار توصیه نمیشود.
بذر هیبریدی چیست؟
بذر هیبریدی که اشاره به بذر F1 دارد، به طور مستقیم از پیوند دو والد که از لحاظ ژنتیکی کاملا از هم متمایز هستند ایجاد می شود و در نهایت به بذری تبدیل می شود که دارای ویژگی های هر دو والد خواهد بود. با توجه به این که واژه هیبرید(Hybrid) اشاره به نیروی هیبریدی هم دارد، بنابراین می توان گفت بذرهای هیبریدی همانطور که از اسمشان نیز مشخص است نسبت به والدین خود برتری کامل دارند چرا که ترکیبی از صفات کیفی و مفید هر دو والد هستند.
در واقع این نوع از بذرها برای دست یافتن به ویژگی های بهتر از الحاق دو یا چندین نوع گیاه بدست می آیند. به این ترتیب چنانچه کشاورزان برای عملیات کاشت از بذر استفاده می کنند بهترین گزینه برای آنها بذرهای اصلاح شده است. چرا که بذر ترکیبی هیبریدی منجر به تولید درختان و یا گیاهانی خواهد شد که علاوه بر پایداری و مقاومت بیشتر در برابر آفت ها و بیماری ها، دارای میوه ها و محصولات درشت تر و مرغوب تری خواهند بود و حتی در آخر منجر به تسهیل فرآیند برداشت این محصولات نیز می شود.